4 paivaa ja 3 yota myohemmin takaisin Cuzcossa )en o edelleenkaan varma miten se kirjotetaan.

Saavuttiin siis Cuzcoon 21 tunnin bussimatkan jalkeen. Vasymys paino matkalaisia, joten maisemat meni hieman ohi nukkuessa. Cuzcossa paatettiin sitten laittaa topinaks. Varattiin reissu samantien Macchu Picchulle ja koska haluttiin hieman haastetta otettiin pakettimatka nimelta Inka Jungle ts. kavellaan Macchu Picchulle viidakon kautta eri aktiviteettien kera.

29. paiva klo 6 oli lahto. Ajateltiin rauhallisesti 4000m autolla n. 3 tunnin ajan ja sielta pyorilla alas. Matkaa kertyi 54km. JEI!  Poyrailyn jalkeen oli lounas ja sielta jatkettiin white water raftingiin ts. kumiveneella koskenlaskua. Fiilis oli mahtava ja lihakset muistutti vasta myohemmin. Ekaa paivaa ei kuitenkaan siina kohtaa laitettu viela pakettiin, vaan kaveltiin n.4km ylamakea paikallisen perheen taloon vuorilla, jonne jaatiin sitten yoks.

Toisena paivana lahettiin kavelemaan. Ohjeistusta ennen reissua oli saatu, etta kaikki kantaa omat tavaransa, joten minimit mukaan. Matkaa kertyi n. 20km sina paivana, sillanylitykneen paikallisella tavalla. Maisemat oli henkeasalpaavat. Tamakin ¨himourheilija¨ onnistui pysymaan vauhdissa mukana ja nauttimaan reissusta. Matkalla pysahdyttiin syomaan, keskella viidakkoa taasen ja rentouduttiin kuumissa lahteissa. Viimein saavuttiin pieneen Santa Teresan kylaan, jonne jaatiin yoksi.

Kolmantena paivana lahettiin heti aamusta vaijeriliukuilemaan. Hullua liukua ilmassa, ku maa vilistaa alla. Adrenaliini oli huipussaan ja poskilihakset kipeina hymyilysta. Vaijeriliun jalkeen oli vuorossa jalleen lounas ja sitten kaveltiin taasen. Kaveltiin rautatiekiskoja pitkin sateessa. Sade oli onneks lamminta. Saavuttiin melkein paatepisteeseen Aguas Calientesiin, kyla joka elaa Macchu Picchun turvin. Piti kayda siellakin kurkkaamassa paikalliset kuumat lahteet, jotka olivat hienommissa maisemissa, mutta kuitenkin vahemman hieno kuin aikaisemmat. Aikasin nukkumaan ja viimeista paivaa odotellessa.

 4. paiva ja vihdoin viimein: Macchu Picchu!!! Klo 4 ylos, ulos ja lenkille. Jatkettiin reissun vaatimalla linjalla: 1782 kiviporrasta ylos. Kuten aikaisempinakin paivina ak. jai mieluusti viimeiseksi ja tuli omaa tahtiaan ylospain. Macchu Picchu on uskomaton. Saa suosi, aurinko paistoi ja opas oli mita parhain. Kierreltiin raunioissa, lounastauko ja Waynapicchua ylos kiipeamaan (niin kuin ne aikaisemmat portaat ei olis ollu tarpeeks!!). Vaiva palkittiin ja Waynapicchulta naki koko Macchu Picchun ja 360 asteen kierroksen koko alueesta. Istuttiin meidan porukassa ja nautittiin. Sadepilvien kertyessa taivaalle lahettiin viipottaan alas, ennen varsinaista sadetta. Kviportaat= mucho liukasta sateella.

Koko reissu oli uskomaton ja meilla oli hyva porukka kasssa: 4 aussipoikaa, 1 etela-korealainen nainen ja tietysti ak. I&E. (I on huomattavan paljon paremmassa kunnossa). Nyt ollaan viela Cuzcossa, mutta huomenna klo 23 paikallista aikaa lahetaan taas busseilemaan kohti Boliviaa.

Ja ast... Otin kamerat mukaan, et sais kuvia alaitettua, mut ei onnaa ei. Ei toimi. Laitan heti ku loydan paremman koneen.

 

Hasta luego!!

I&E