Hyvaa huomenta/paivaa itse kullekin saadylle!

Nyt on viikonloppu, lauantai 26.3.2001, klo nayttaa nyt 12.23. Aurinko paistaa ja elama voi hyvin.

Avataanpa nyt hieman tata meidan todellisuutta taalla tarkemmin. Talla hetkella kaikki on viela uutta ja ihanaa, mutta ei taa mikaan utopia ole (taman varmasti arvasittekin).

Asutaan asuntolassa 250 muun opiskelijan kanssa. Rautaisella otteellaan asuntolaa pitaa ruodussa Ma'am Housekeeper, jonka nimea emme millaan pysty muistamaan, joten kutsumme hanta Mamadukeksi. Ensimmaisena paivana meidat istutettiin samantien Mamaduken toimistoon, muut kaskettiin huoneesta ulos ja saimme 15 puheen saannoista asuntolassa. Tiivitelmana: Juominen, tupakoiminen, kiroilu kieletty. Vuokra on 350 000 kwachaa/kk/hlo (50e). Ketaan ei saa kutsua omaan huoneeseen. Vastakkaisen sukupuolen kanssa keskustelu asuntolan kaytavilla on kieletty. Jos haluaa keskustella, pitaa siirtya kerhotilaan missa teita voidaan tarkkailla. Mistaan asuntolaan liittymista asioista ongelmista ei saa puhua muille, vain Mamadukelle.

Rautanen tati, hallitsee kovalla rakkaudella. Ja unohtamatta tarkeinta minka Ma'am meille painotti monta kertaa: "I am your mother for the next three months!" pysyy eurooppalaiset tytot kurissa ja ruodussa.

Tanaan alotettiin aamulenkkeily tai siis... M juoksi lenkkikamojen kanssa, E:n lontystellessa perassa farkuissa ja flipflopeissa. 30min lenkin jalkeen kylma suihku, kahvia ja tuoretta mangoa parvekkeella= toimii.

Kommeluksilta ei olla taysin valtytty. Mehan olemme siis naimisissa M:n kanssa tahoillamme. Nimet ja sanojen lausuminen tuottavat erityisesti vaikeuksia. M on suosiolla sanonut olevansa Mary ja kysymykset "Are u Mary?" (kuulostaa aivan "are u married?" )M on natisti nayttanyt vasenta nimetontaan.

Taalla on sadekausi talla hetkella eli sataa kaatamalla/aurinko paistaa/ sataa lisaa+ aurinko paistaa jne... kukaan ei kayta sadetakkeja... korttelin cooleilla muksuilla on sateenvarjo.

ja tahan loppuun pikakurssi nyanja-suomi:

muli banji? bwino! = hyvaa huomenta/miten menee? hyvin!

Sambia kuittaa, mutta savanni ei nuku (tasta lisaa myohemmin, aika loppuu Internet-kahvilassa)

Yours truly, sadetanssijat M & E

P.s. kuvia laitetaan kuhan loydetaan kunnolla toimiva kone