Malawi!

Uus loma ja uudet kujeet.

Jaksettiin viettaa kolme kokonaista paivaa Lusakassa ennenkun matkakarpanen puras taas ja eikun menoks, talla kertaa visiitti naapuriin. Suhteita on hyva pitaa ylla rakkaan naapurin kanssa, kuten me suomalaiset talla hetkella hyvin tiedamme. Rakkautta vain jne.

Matkaan lahdettiin pimealla klo 4 maissa aamuyolla ja sovittu taksi ei tietenkaan ilmestynyt, joten paras tapa saada toinen taksi on menna herattamaan nukkuva taksikuski kadun varteen parkkeeratusta autostaan. Bussimatka tanne oli kokemus, joka jaksaa nyt jo naurattaa, mutta huumorintaju oli koetuksella.

Bussi oli TAYTEEN pakattu ja tilaa oli juuri ja juuri oman hanurin verran. Onneksi omaamme kohtuulliset takamukset, joten ei ongelmia siina mielessa. M lahti Nukku-Mazan luokse visiitille, E ei saanut unta ja koitti nauttia maisemista. Lopputulos Nukkuna Ruusunen sylissa, takana Big Mama, jonka kadella oli oma elama taman nukkuessa (Ah, sita hipelyn maaraa), seka kaiken lisaksi tartuntaotetta harjoitteleva pikku-marakatti, josta selkeasti tulee kampaaja. Musiikista sai nauttia monen desibelin voimalla, onneksi M enkelina lainasi korvatulpat ennen vaipumista pilvilinna-maailmaan.

Matka kesti kokonaisuudessaan 12 tuntia (bussiyhtio huomauttaa AJOaika oli 8 tuntia... just...). Ensimmainen osio kesti onneksi vain kuutisen tuntia ja Sambian rajalla vaihdettiin viela bussia ja toisesta osiosta E:kin paasi nauttimaan.

Rajalla leimat passeihin ja tarkistus n. 3 kertaan, etta ne tulivat (siis saat leiman, nouset bussiin, hyppaat pois ja haet uuden leiman. Nouset uudestaan bussiin, jossa virkailija tarkistaa, etta sinulla on kaikki leimat).

Saavuttiin Lilongween, Malawin paakaupunkiin, taksi ja majoituspaikkaan Mufasa Lodgeen.

Vietettiin ilta meidan huonekavereiden kanssa jutustellen, tytto Irlannista ja New Yorkista. Loma-fiilis hiipi hiljaa ja ei voinu ku nauttia olostaan.

Tanaan ollaan kierrelty keskustaa, tilattu mekko ja shoppailtu (ruokaa lahinna, parasta shoppailua ikina!).

Kohta meidan taksikuski tulee meidat lunastamaan ja mennaan kaymaan Malawin Nature Sanctuaryssa. Pitaa sita ainakin yksi nahtavyys bongata.

Huomenna aamulla uusi (ja toivottavasti mukavampi) bussimatka luvassa kun lahdetaan hippeilemaan (haha!) Nkhata Bayhin. Can't wait!

Mufasanne:

M&E