Hei,me ollaan taalla!

reissu oli pitka, mutta meni todella sujuvasti. Esteri arvosti erityisesti hyvaa ruokatarjoilua ja sita kuinka usein ruokaa tajottiin. Maarit santsas Lontoon lentokentalla suklaavarastot kuntoon, etta nyt pitais selvita ainakin hetki :) Pieni valkoviinipullo juotiin puoliks, paitsi kun lasit ehdittiin ryovata juotiin sitten puoliks pullon suusta.

Nairobissa koneen vaihto meni sujuvasti ja lento Lusakaan meni nukkuessa.

Meijat lunastettiin lentokentalta ja kaytiin samantien kaupassa santsaamssa hieman vetta ja ruokaa. (paikallisia saatto huvittaa: valkoset tytot santsa vetta= 7x 1.5l + 12x 0.75l)

Taalla on lamminta. ja kosteaa.  

Asutaan taalla opiskelija-kampuksella, joka on sairaala-alueen sisapuolella. Sairaala itessaan on hyvin massiivinen, kaikki mahdolliset osastot loytyy seka high cost, etta ihan tavallisille ihmisille. Eilen sairaalaa kiertaessa nahtiin jo yks synnytys ohimennen, mika tuli kieltamatta hieman yllattaen. Eilen kolmen tunnin kierros sairaala-alueella, asiakkaita on paljon, mut kiiretta ei vaikuta olevan.

Siina missa E kaatu sankyyn samantien ja oli valmis nukkumaan, M oli ihana ja jarkkas kaikki tavarat paikoilleen huoneessa ja jakso suunnitella. Asutaan samassa huoneessa ainakin toistaseks, hinta on 35 000kwachaa/kk eli n. 50e. (1e=7000kwachaa). M on muuten miljonaari, E jai viela alle miljoonan :P

Lamminta vetta ei tule, mutta naissa lampotiloissa kylma vesi passaa hyvin.

Malaria-verkot asennettu, Suomen suurlahetysto lahetaan kohta tsekkaamaan samoin kuin ruotsalainen koulukin.

Taa viikko viela orientaatiota, ens maanantaina alotetaan HIV-klinikalla. Inforuutuna: Sambiassa 1/5 on HIV-positiivinen.

 Muli banji? BUENO!

hyonteismyrkyn ammattilaiset  M &E