Ajattelin, etta olisi aika kertoa miten paadyttiin tanne.

Viime talvena 2010 oli Metropolia vaihto-oppilas haku. Ollaan molemmat Esterin kanssa sairaanhoitaja opiskelijoita ja aina haavena Afrikka. Meita sitten lykkasti ja saimme vaihtokohteeksi Lusaka, Sambia.

Viime kesana meni paljoltikin toiden parissa ja harmittelin kovasti etten paassyt tarpeeksi nauttimaan ihanista kuumista lomapaivista auringon alla. Sainpa siis mammuttimaisen idean: seuraava kesa ei kuluisikaan toiden parissa vaan kierrelle etelaista Afrikkaa ja tassa sita nyt ollaan. Mukaan liittaytyi lapsuuden ystavani Ira ja Esterin suostuttelemiseen ei paljoa vaadittu.

The plan is this. Seuraavat kolme kuukautta vietamme Sambiassa harjoittelijoina paakaupungin yliopisto sairaalassa. Meilla on myos hieman lomaa jolloin matkaamme Victoria putouksille ja katsastamaan naapurimaata Malawia. Tottkai taytyy myos nakea ja kokea Sambiaa, tuota isoa maata joka on kooltaa yhta iso kuin Englanti, Ranska ja Irlanti yhteensa.

Kesakuussa sitten kiertely alkaa. Lennamme Windhoekiin Namibiaan, jossa menemme...itse asiassa en viela tieda minne. J Sielta matka jatkuu Etela-Afrikkaa, jossa olemme x amount of time ja bussikyyti vie meidat Mosambikin valkoisille hiekkarannoille. Yksi taman reissun suurimmista tavoitteista on opetella (aitini kauhuksi) surffaamaan. Tietysti tata taitoa harjoitellaan sitten mahdollisimman monessa maassa ja paikassa. Tansania onkin sitten meidan viimeinen pysakki ja elokuun lopussa taytyy suunnata kohti koulua ja opinnayte tyota...

Viisi yota ja matka alkaa.

Ps. Please, accept my apologizes – I am NOT a professional writer. J