hyvaa huomenta immeiset!

Ilta vaipumassamailleen, mutta te aamuihmiset kuitenkin vasta paasette lukasemaan huomenna, joten ennakointia. Paivan uusi sana terveydenhuollossa.

Tytot on talla hetkella Etela-Afrikassa kauniissa satamakaupungissa, jossa ihania rantoja ja arkkitehtuuria ja ah... paitsi yksi mutta: taalla sataa. Paljon. Liikaa. It is not funny any more! Positiivisella mielella mennaan ja laheisyys lammittaa :)

Lahdettiin Sambiasta reilu viikko sitten perjantaina ja oli kylla haikeat fiilikset. Tahdottiin lahtea kaikessa hiljasuudessa ilman sen kummallisempia laksiaisia ja moi-moit sanottiin rakkaimmille ja kiitos-viesti jatettiin ilmotustaululle.

Matka Namibiaan oli lahes sarkakuvamaisen hilpea. Kaksi lentoa ja molemmista melkein myohastyttiin. Miten siina onnistuimme, ei kukaan tieda. Opimme taman: liikenne Afrikassa on aina myohassa, mutta lennot etuajassa.

Saavuttiin perjai-iltana Namibian paakaupunkiin Windhoekiin ja niin saapui 1/3 matkatavaroista. M voitti arvonnassa ja sai lainailla tavaroitaan kahdelle muulle matkalaiselle. Mut ei midist! Oli hetken aikaa kevyempi kantamus ja vahemman kipeat hartiat :D

Windhoekista kerrotaan paaaaljon pelottavia tarinoita (kaikki lapsille lahes sopivia, joten kukaan ei traumatisoitunu... ainakaan pahasti). Paapointtina: ota mukaasi kaupungille vain se mita kannat paallasi eli vaatteet. Nekin olisi hyva jattaa ehka majotukseen, mutta muutama alaston valkonen nainen saattais herattaa hienoista hamminkia. Nautimme, olimme, lepasimme ja orientoiduimme tulevaan. Windhoek on kaunis ja hiljainen, ei naa menomimmit kauaa paikallaan jaksanu olla ja viikonlopun jalkeen lahettiin jo seuraavaan paikkaan: Swakopmund!!

Rakkautta ensisilmayksella. Nautimme, olimme ja kokkasimme. Ruoka oli hyvaa, aktiviteetit loistavia ja poppoo Mojito-Poro, Zumba-Leijona ja Zulu-Pulu nauttivat kipeista lihaksista nauramisen jaljilta.

Kaytiin hiekkalautailemassa ja alastultiin jokainen tyylillaan. Maanlaheinen E tykkasi kieria hiekassa, M etti tasapainoa ensimmaista kertaa laudalla ja I veti puoli-ammattilaisena pointsit himaan. HIekka oli lamminta ja sita loytyi viela paivia reissun jalkeen ties mista.

Namibia-visiitti jai kuitenkin lyhyeksi, silla suuri ja mahtava Neuv... eikun Etela-Afrikka kutsui ja mehan vastasimme. 42 tuntia bussissa Cape Townin kautta Port Elizabethiin. Peppulihaksemme ovat nyt terasta.

Juhannus ollaan vietetty taalla PE:ssa ja huomenna matka jatkuu Capeen. Kanasoppaa (itsetehtya!) syoty kolme paivaa, M oppi surffaamaan vaikeimmissa olosuhteissa (taalla on hieman kylma ja M maksoi!? siita, etta paasi kylmaan veteen. hulluutta vai neroutta...? jokainen paattakoon itse)

E harjoitteli diplomaattista sanojenkayttoa sateiden jaljilta ja I on yhta hymya. Tasapaino on kaikki kaikessa.

Lyhyesta edelleen virsi kaunis: Elama on ja voi hyvin, sateesta ja kylmasta huolimatta. E aikoo terrorisoida M ja I kompimalla kylmine jalkoineen tyttojen sankyihin. mwhahahaha... Hulluutta on monenlaista.

 

Jeespoks ja niinkuin jokaisen hyvan tarinan paatteeksi visualisoidaan hieman.

SA in and Out!

Afrikkalais-suomalais Disney-piirrettynne

Zulu-Pulu (I), Zumba-Leijona (M) ja Mojito-Poro (E)

Arvoitus on vihdoin ratkennut!

Namibia, Swakopmund. Koori kasassa ja kamera vinossa

Laituri oli sentaan suora

The happiest man in Africa, ne suomalaistytot lahtee!! no ei, E saatto meijat lentokentalle ja ehka tirahti kyynel... mut mtn ei myonneta!!